Taalschool in het gemeenschapshuis

Taalschool in het gemeenschapshuis

Vanaf 1 oktober 2024 zullen de ruimtes op de bovenverdieping van gemeenschapshuis In Kepèl gebruikt worden door Stichting Prisma. Zij gaan hier in 3 groepen onderwijs verzorgen voor ongeveer veertig kinderen van de noodopvang voor asielzoekers in Maasbree.

Ervaren leerkrachten en onderwijsbegeleiders bieden deze kinderen volledig onderwijs. Prisma is erin geslaagd om een team samen te stellen, dat met veel deskundigheid, plezier en inzet met de kinderen aan de slag gaat. De plek waar de kinderen onderwijs krijgen en die de Taalschool wordt genoemd, staat in nauwe verbinding met Basisschool de Groenling, onder wiens verantwoordelijkheid het onderwijs voor deze kinderen valt.

Daarnaast is het mogelijk samen te werken met andere personen of organisaties die van het gemeenschapshuis gebruik maken. Zowel het gemeenschapshuis als de school zien, hierin mooie kansen om de kinderen zo goed mogelijk de Nederlandse taal en gebruiken te leren, en verbindingen te laten ontstaan met andere kinderen en volwassenen. Voor het buiten spelen in de pauzes zullen de kinderen gebruik maken van het grasveld aan het Dr. Poelsplein.

De intentie is dat de kinderen in gemeenschapshuis In Kepèl onderwijs krijgen voor de periode dat de noodopvang in Maasbree er is. Dit is in eerste instantie tot maart 2026 gepland. Het gaat om kinderen in de basisschoolleeftijd. De kinderen komen op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 14.30 uur. Op woensdag en vrijdag gaan de kinderen vanaf 12.30 uur naar huis.

Per groep is er een leerkracht en een onderwijsbegeleider beschikbaar. Zij begeleiden de kinderen ook vóór en nà de lessen.

Bestuur Gemeenschapshuis In Kepėl